Передплата 2024 ВЗ

За смерть українця португальських прикордонників покарали ув'язненням

  • 12.05.2021, 13:15
  • 576

Центральний кримінальний суд Лісабона виніс вирок у справі трьох прикордонників, які звинувачувалися у вбивстві громадянина України Ігоря Хоменюк

У померлого залишилися дружина і двоє дітей, повідомляє News.co.il.

Суд визнав Дуарте Лажу, Луїша Сілву та Бруно Соузу винними в ненавмисному вбивстві. Лажа і Сілва засуджені до дев'яти років позбавлення волі, Соуза пробуде за ґратами сім років.

«Смерть Хоменюка стала прямим результатом їх нелюдських дій, тому їх слід визнати винними. Вони знали, що він страждає, що йому важко дихати, але не допомогли йому», — наголошується у вердикті. Водночас суддя зазначає, що підсудні не хотіли нікого вбивати.

Читайте також: Українець, якого у Португалії до смерті побили інспектори міграційної служби, був родом із Львівщини

Нагадаємо, 10 березня 2020 року Хоменюк був затриманий в аеропорту Лісабона після того, як йому відмовили у в'їзді. Він очікував депортації, проте 12 березня тіло громадянина України виявили в центрі тимчасового утримання. Причиною смерті стала задуха, яка настала після тяжких побоїв.

Його кінцівки були зв`язані пакувальною стрічкою, а вісім ребер — зламані. Камери відеоспостереження зафіксували, як прикордонники заходять в кімнату, де перебував Хоменюк, причому один із них діставав кийок.

Схожі новини