Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Укрпоштою" відправили вісім мільйонів бджіл: комахи загинули

  • 12.05.2021, 10:35
  • 907

Трагедія сталася вчора, 11 травня. Бджолярі з Іршави та Виноградова надіслали "Укрпоштою" спеціальні пакети з бджолами, маткою і розплодом до замовників

Про це повідомив журналіст Віталій Глагола на своїй сторінці у Facebook.

За словами Глаголи, 400 спеціальних пакетів працівники «Укрпошти» везли у звичайній вантажівці Hyundai. Через відсутність кисню та отворів для провітрювання усі бджоли, що були у вантажівці загинули. Трагедію помітили в Ужгороді за кілька годин після відправки.

Бджолярі звернулись до поліції і збираються судитись із «Укрпоштою». Вартість усіх відправлених поштою бджіл на ринку становить близько 500 тисяч гривень.

Читайте також: Бджоли не люблять яскравого одягу, алкоголю та парфумів

«Вони просто запарились у тій вантажівці без кисню під розпеченими металом. Вони ж живі — це не просто вантаж. Бджолам теж потрібен кисень, а тут його не було, ще й у спеку. У мене серце розривається від побаченого вчора. Річ не тільки у матеріальних збитках — бджіл шкода неймовірно», — розповіла одна із пасічниць Марія Лендел.

На питання журналіста про те, чи є спеціальна процедура транспортування бджіл, гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський відповів однозначно — немає.

«Мені прикро, що так сталось, але ми ніколи не мали особливої процедури перевезення бджіл, особливо з киснем. Уявіть, скільки б коштувало обладнання траків з цією технікою заради кількох тисяч посилок».

Водночас Смілянський додав, що «Укрпошта» щороку пересилає безліч посилок із бджолами і досі таких випадків не було.

Схожі новини