Передплата 2024 «Добра кухня»

У МОЗ пояснили, як вакцинуватимуть від коронавірусу людей із черги у додатку «Дія»

  • 11.05.2021, 16:50
  • 516

До цієї черги на щеплення записалися вже 532 тисячі українців

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов пропонує, щоб люди, які записалися на щеплення через додаток «Дія», проходили вакцинацію від коронавірусу в окремі дні. Пропозицію вже підтримав президент Володимир Зеленський.

Про це йдеться в повідомленні на сайті президента за підсумками селекторної наради з членами уряду.

На нараді обговорили вакцинацію тих, хто записався на щеплення через додаток «Дія». Зокрема, Зеленський підтримав пропозицію Степанова щодо впровадження окремих днів, а саме — вихідних, для вакцинації цих осіб. Їх на сьогодні 532 тисячі.

Крім того, розглядалося питання про введення електронних лікарняних з 1 червня 2021 року в пілотному форматі в 200 лікарнях. У повному обсязі вони запрацюють з 1 вересня.

Також повідомляється, що ведеться робота з імплементації ковідних паспортів. Україна чекає на європейські зразки, щоб узгодити з ними власні документи.

Попередній запис на вакцинацію від коронавірусу через додаток «Дія» відкрили в березні. Це не черга в класичному розумінні, але за допомогою такого запису держава збирає інформацію про кількість охочих, які будуть вакциновані якомога швидше.

Зазначимо, 2 194 людини щеплено проти Covid-19 за добу 10 травня 2021 року в Україні. 865 590 людей щеплено від початку вакцинальної кампанії, з них отримали 1 дозу — 865 588 осіб, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) — 695 осіб (із них 2 особи отримали 1 дозу за кордоном).

Читайте також: Тепер у Нью-Йорку вакцинуватимуть навіть у метро

Схожі новини