Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Генпрокурорка підписала підозри Медведчуку і Козаку: в одного з них тривають обшуки

  • 11.05.2021, 15:50
  • 769

Генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри народним депутатам ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку

На своїй сторінці у Facebook вона написала, що «поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського Парламенту — М і К».

Венедіктова не оприлюднила повні прізвища парламентарів, однак вказала склад злочинів — державна зрада та замах на розграбування національних ресурсів в українському Криму. Також вона повідомила, що місцезнаходження депутата М. наразі невідоме.

Тим часом будинку політика Віктора Медведчука на вулиці Монтажників у Києві вже відбуваються обшуки.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела у СБУ.

Джерело повідомило, що зовнішнє оточення території забезпечує спецпідрозділ СБУ «Альфа». Зокрема, на відповідній території розташовані кілька будівель, обнесених одним парканом.

За даними видання, політик разом з сім'єю проживає на вулиці Монтажників, поки в основному будинку в Пущі-Водиці проводять капітальний ремонт.

СБУ наразі офіційно не повідомляє про обшуки.

Раніше працівники Служби безпеки України за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора (Департаменту щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту) та прокуратури АРК провели понад 20 обшуків в офісах руху «Український вибір — Право народу» та у приватних помешканнях членів цієї організації.

Трьом членам організації повідомлено про підозру у держзраді. Досудове розслідування показало, що представники цього руху сприяли окупації Кримського півострову, співпрацюючи з незаконно створеними органами окупаційної влади.

У квітні Херсонський міський суд наклав арешт на судно «Романс 1», яке належить Медведчуку.

Читайте також: Дивіться на цих фейкометів і починайте критично мислити

Схожі новини