Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові створять три великі медичні об’єднання

  • 11.05.2021, 15:15
  • 744

Очільник міста розповів, що завданням львівських медичних об’єднань є увійти до 200 найкращих у світі

Про це йшлося на брифінгу Львівської міської ради.

У Львові реорганізують систему охорони здоров'я і створюють три медичні об'єднання.

Андрій Садовий каже, що до першого, яке охоплюватиме ургентну медицину (невідкладну, — ред.), увійде 8-ма міська клінічна лікарня, Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, дитяча лікарня на Пилипа Орлика. Зазначимо, що у дитячій лікарні проти об’єднання медзакладів Львова.

До другого об’єднання увійдуть заклади, які надають стаціонарну допомогу. Це 1-ша, 4-та, 5-та і 10-та міські лікарні. Мер наголосив, що саме ця ланка має отримати від міста найбільшу допомогу.

Третє об'єднання включатиме акушерство та гінекологію. Туди увійде пологовий будинок на Мечникова, 3-тя міська поліклініка. Стосовно інших поліклінік Садовий каже, що вони працюватимуть у тісному контакті з управлінням охорони здоров'я, щоб зробити мережу сімейної медицини комфортнішою.

«Я маю велику вдячність до лікарів, які зараз, фактично, є на передовій боротьби з коронавірусною інфекцією. Якщо ви сьогодні заїдете до 8-ї лікарні чи в дитячу лікарню, чи в Лікарню швидкої, то побачите надзвичайно великі зміни. Сьогодні людина має вибір, куди йти, щоб отримати медичну допомогу. Хочемо мати більшу можливість допомагати львів'янам. Також готові до того, щоб приймати мешканців з інших міст України. Важливо, щоб і лікарі мали більшу платню. Особливо медсестри. Зазначу, що ми не продали жодних приміщень, які належать лікарням, лише докупляємо і робитимемо надалі. Завдання стоїть, щоб наші медичні об'єднання входили до 200 найкращих у світі. В Україні ми є лідерами», — каже Андрій Садовий.

Читайте також: Послаблення карантину у Львові: медики виступили проти рішення уряду

Схожі новини