Передплата 2024 «Добрий господар»

Найважчих постковідних хворих скеровують до «Карпат»

Трускавець, який після запровадження карантину, коли в місті на кілька тижнів не стало відпочивальників, повністю спорожнів, починає оживати

Це дуже добре видно у вихідні, коли сюди з усієї України «злітаються», цілими сім’ями на вікенд приїжджають люди… Хтось, звісно ж, «Нафтусю» п’є, але більшість приїжджих, як це не дивно виглядає, віддає перевагу активному відпочинку — катається на велосипедах або ж виходить на піші прогулянки у курортному парку.

Найперше післякарантинні позитивні зміни відчули власники маленьких готелів та вілл. На влаштованих поблизу відпочинкових локалів автостоянках вільних місць стає щораз менше.

А як же крупні готельно-відпочинкові комплекси, які приймають по 500 і більше курортників? Багато людей у «Ріксосі». Тут вже дійшло до того, що не вистачає місць для автомобілів приїжджих. У вихідні дні автівки залишають за межами спа-курорту. Поліпшується ситуація з відпочивальниками і в інших великих оздоровницях, таких як, наприклад, санаторій «Шахтар» та готельно-відпочинковий комплекс «Дніпро — Бескид», які, пристосувавшись до сьогоднішніх умов, запрошують людей також на постковідну реабілітацію. Добре собі дають раду із цим у «Кришталевому палаці», від нижніх воріт якого до бювету мінвод — буквально рукою подати.

Правдивим проривом у постковідній реабілітації можна вважати те, що на сьогодні зробленно в готельно-відпочинковому комплексі «Карпати», де, як розповів репортеру «ВЗ» його гендиректор, Заслужений лікар України Лев Грицак, запроваджено апробовану в Німеччині відновну програму. Річ у тому, що «Карпати» виграли грант німецького уряду.

Йдеться не тільки про 200 тис. євро цільових коштів, які, за умовами конкурсу, переможець повинен використати на реалізацію програми з постковідної реабілітації, а й про німецький досвід у даній царині.

За грантові кошти придбали унікальне медичне обладнання. Саме на ньому за допомогою сфокусованої дії електромагнітного поля здійснюється лікувальний вплив на внутрішні органи, зокрема, на діафрагму та судини пацієнтів. Розширюється русло судин.

Це, своєю чергою, дозволяє відновити нормальне кровопостачання, вирішити проблему постковідної симптоматики. Знання та навички, які санаторні лікарі здобули, побувавши на навчальних курсах в Німеччині, успішно використовують для реабілітації постковідних хворих у «Карпатах».

Таких людей, які дуже важко перенесли хворобу, стає щораз більше. Сюди їх скеровують всі ковідні лікарні Львівщини, які, маючи відповідну угоду із санаторієм, працюють з ним на партнерських умовах.

Читайте також: Трускавець — один із лідерів вакцинації на Львівщині

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень