Як приготувати тюфтельки з томатною підливою: простий рецепт
- 09.05.2021, 20:35
- 21.4K
Тюфтельки – це ніжні й повітряні м’ясні кульки. Аби вони були смачнішими та краще тримали форму, у ці кульки додають рис
Крім м'яса та рису, до складу тюфтельок можуть входити: хліб, панірувальні сухарі, цибуля, різні спеції, а також яйця. Тюфтельки смажать, запікають, готують на пару або тушкують у соусі, розповідає УНІАН.
Інгредієнти:
- фарш м'ясний — 600 г.;
- рис — 150 г.;
- цибуля — 1 шт.;
- яйця — 2 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — за смаком.
Для підливи:
- цибуля (велика) — 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — за смаком;
- морква (велика) — 1 шт.;
- борошно — 4 ст. л.;
- томатний соус — 3 ст. л.;
- м'ясний бульйон — 900 мл.;
- лавровий лист — 2 шт.
Для смаження:
- рослинна олія — 3 ст. л.
Приготування
- Насамперед підготувати бульйон. Для цього можна заварити м'ясний бульйонний кубик (половина кубика на 900−1000 мл.)
- Рис зварити до напівготовності, цибулю дрібно нашаткувати.
- З'єднати фарш, рис та цибулю. Добре перемішати. Додати сіль, перець та яйця. Перемішати й ненадовго залишити.
Як зробити підливу:
- Цибулю нашаткувати побільше, моркву натерти на великій тертці.
- Пасерувати цибулю та моркву в олії до золотистого кольору. Додати борошно, перемішати. Обсмажувати протягом хвилини, помішуючи. Потім додати томатний соус, перемішати. Обсмажувати ще хвилину, помішуючи.
- Поступово додавати до засмажки бульйон, ретельно при цьому перемішуючи. Довести соус до однорідності. Вкинути у підливу лавровий лист і довести до кипіння.
Із фаршу сформувати невеликі кульки. Акуратно опустити їх у соус, довести до кипіння, після чого зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати 30 хвилин.
Смачного!