Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Як приготувати тюфтельки з томатною підливою: простий рецепт

  • 09.05.2021, 20:35
  • 21.4K

Тюфтельки – це ніжні й повітряні м’ясні кульки. Аби вони були смачнішими та краще тримали форму, у ці кульки додають рис

Крім м'яса та рису, до складу тюфтельок можуть входити: хліб, панірувальні сухарі, цибуля, різні спеції, а також яйця. Тюфтельки смажать, запікають, готують на пару або тушкують у соусі, розповідає УНІАН.

Інгредієнти:

  • фарш м'ясний — 600 г.;
  • рис — 150 г.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • яйця — 2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — за смаком.

Для підливи:

  • цибуля (велика) — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — за смаком;
  • морква (велика) — 1 шт.;
  • борошно — 4 ст. л.;
  • томатний соус — 3 ст. л.;
  • м'ясний бульйон — 900 мл.;
  • лавровий лист — 2 шт.

Для смаження:

  • рослинна олія — 3 ст. л.

Приготування

  1. Насамперед підготувати бульйон. Для цього можна заварити м'ясний бульйонний кубик (половина кубика на 900−1000 мл.)
  2. Рис зварити до напівготовності, цибулю дрібно нашаткувати.
  3. З'єднати фарш, рис та цибулю. Добре перемішати. Додати сіль, перець та яйця. Перемішати й ненадовго залишити.

Як зробити підливу:

  1. Цибулю нашаткувати побільше, моркву натерти на великій тертці.
  2. Пасерувати цибулю та моркву в олії до золотистого кольору. Додати борошно, перемішати. Обсмажувати протягом хвилини, помішуючи. Потім додати томатний соус, перемішати. Обсмажувати ще хвилину, помішуючи.
  3. Поступово додавати до засмажки бульйон, ретельно при цьому перемішуючи. Довести соус до однорідності. Вкинути у підливу лавровий лист і довести до кипіння.

Із фаршу сформувати невеликі кульки. Акуратно опустити їх у соус, довести до кипіння, після чого зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати 30 хвилин.

Смачного!

Схожі новини