Передплата 2024 «Добрий господар»

У мережі АТБ продавали небезпечні ласощі: що відомо

  • 09.05.2021, 18:15
  • 29.6K

У супермаркетах мережі АТБ продавали печиво польської компанії, під час виробництва якого використали небезпечну для здоров’я олію

Про це йдеться на Facebook-сторінці головного управління Держпродспоживслужби в Києві.

Відомство повідомило про виявлення 3-монохлор-1,2-пропандіолу у рафінованій пальмовій олії, яку компанія Olenex Edible Oils GmbH, Brake експортувала з Німеччини до Польщі, де її використовував при виготовленні печива виробник Bogutti Sp. Z.o.o., Zlotoklos. Це печиво надіслали в Україну для ТОВ АТБ-Маркет та ТОВ Форвард-КД.

У Держпродспоживслужбі додали, що ці компанії мають негайно вилучити печиво з обігу.

В АТБ-Маркет повідомили інтернет-виданню Obozrevatel, що продукцію уже прибрали з полиць і відправили на експертизу в лабораторію. Українці, які встигли купити печиво, можуть повернути його в магазин.

Читайте також: Три популярні продукти руйнують мозок

«Відкликана з реалізації не тільки та партія, де, ймовірно, використовували цю олію, а й всі партії цього виробника. Ми відправили продукцію на дослідження в лабораторію Києва й очікуємо результатів. Якщо в інших партіях цього виробника не буде виявлено порушення показників, то вони повернуться на прилавки. В іншому разі печиво буде знищено», — розповів начальник управління з корпоративних комунікацій АТБ Сергій Демченко.

В АТБ не повідомили, про яке саме печиво йдеться. На сайті мережі представлено два види печива польської компанії Bogutti — Choco-Gutti з апельсиновим кремом та шоколадними дропсами, а також La Gustosa з начинкою із шоколадного крему. Вони досі доступні для замовлення.

Схожі новини