Передплата 2024 ВЗ

Підсанкційний "топ-контрабандист" подав до суду на Зеленського

  • 08.05.2021, 11:55
  • 612

Підприємець Олександр Єрімічук, щодо якого РНБО запровадила санкції, оскаржує указ президента Володимира Зеленського у Верховному Суді

Про це свідчать дані порталу Судова влада України.

Єрімічук позивається до президента Володимира Зеленського. Указом № 140/2021 Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти топ-10 контрабандистів України, зокрема Єрімічука.

Третіми особами в позові заявлені РНБО та Служба безпеки України. Скарга подана до Касаційного адміністративного суду ВС, який має повноваження переглядати укази президента.

Підприємець просить визнати протиправним і скасувати указ президента, який запровадив проти нього санкції. Наразі призначено склад суддів для розгляду позову.

Читайте також: У РНБО назвали «топових» контрабандистів, які потрапили під санкції

Раніше агентство Інтерфакс-Україна повідомило, що президент Володимир Зеленський позбавив громадянства трьох українських топ-контрабандистів, зокрема Олександра Єрімічука.

Також з'являлася інформація, що уряд України нібито готує його депортацію.

У квітні РНБО запровадила персональні санкції щодо понад 20-ти українських громадян, які потрапили до списку найбільших контрабандистів. Пізніше президент Володимир Зеленський своїми указами затвердив рішення про санкції.

Офіс президента готує законодавчі зміни, наслідком яких буде криміналізація неправдивого митного декларування.

Схожі новини