Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Фальшива довідка про негативний ПЛР-тест – 500 гривень

За процесуального керівництва Золочівської окружної прокуратури повідомлено про підозру 35-річній жительці смт Красне (Золочівський район Львівщини) — через збут підроблених негативних тестів на Covid-19 (ч.1, 3 ст. 358 КК України). Спритну “бізнесвумен” затримали

Встановлено, що у березні цього року у Золочеві жінка приймала замовлен­ня на виготовлення підроблених довідок про проходження ПЛР-тестування, ніби­то виданих у провідних медичних лабо­раторіях України. Особи, які робили у неї замовлення, таке тестування в лабора­торних умовах не проходили, лише по­відомляли підозрюваній особисті анкет­ні дані, які у подальшому зазначалися в бланку. Вартість такої довідки станови­ла 500 грн.

За інформацією прес-служби Львів­ської обласної прокуратури, медич­ні заклади, своєю чергою, підтверди­ли, що особи, на ім’я яких були видані довідки про відсутність захворювання, насправді не були їхніми клієнтами.

Досудове розслідування у кримі­нальному провадженні здійснюють слід­чі Золочівського РВП ГУ НП у Львівській області. Максимальне покарання, пе­редбачене санкцією статті, — до 5 років позбавлення волі.

Схожі новини