Передплата 2024 «Добра кухня»

В Ілона Маска свято: уперше прототип ракети нового покоління приземлився і не вибухнув

  • 06.05.2021, 19:35
  • 698

Уперше за всю історію випробувань прототип космічного корабля "Старшип" (Starship), розроблений компанією "Спейс ікс" (SpaceX) Ілона Маска, бездоганно відпрацював всю програму польоту і повернувся на Землю цілим і неушкодженим

До цього випробування завершувалися загибеллю прототипів ракет.

4 березня космічний корабель вибухнув через кілька хвилин після приземлення, 30 березня апарат розбився під час посадки.

Вчора, 5 травня, «Старшип-15», що стартував з полігону, розташованого біля села Бока-Чіка в штаті Техас, за лічені хвилини піднявся на висоту близько 10 кілометрів, опісля м'яко приземлився на посадковому майданчику.

За оцінкою фахівців, всі системи ракети — двигуни, аеродинамічні рулі і навігаційний модуль — відпрацювали штатно.

Це після випробувального зльоту підтвердив в «Твіттері» і сам власник «Спейс ікс».

«Штатна посадка» Старшип «, — написав Маск в» Твіттері «, прокоментувавши відео, що зафіксувало момент приземлення ракети.

Довідка:

Ракета-носій нового покоління «Старшип» розроблена для суборбітальних польотів. Її відмінність від інших космічних кораблів полягає в можливості багаторазового використання обох ступенів. Окрім цього, в планах розробників підсилити ступені «Старшип» функцією дозаправки в космосі. Це дозволить використовувати «Старшип» як багаторазовий «космічний семітрейлер», який буде здатний доставити понад 100 тонн вантажу до Місяця, Марсу, а якщо знадобиться, то і до інших планет.

Читайте також: NASA заморозило контракт зі SpaceX щодо висадки людей на Місяць

Схожі новини