Передплата 2024 ВЗ

Facebook не розблокував акаунт Трампа

  • 06.05.2021, 19:50
  • 608

Заборона на доступ колишнього президента США Дональда Трампа до соцмережі Facebook буде чинною і надалі

Утім, рішення про безстрокові санкції щодо Трампа мають переглянути, вирішили в компанії.

Незалежна наглядова рада американської інтернет-компанії Facebook продовжила запроваджену в січні 2021 року заборону на доступ експрезидента США Дональда Трампа до сервісів компанії.

Про це Facebook повідомив в середу, 5 травня.

«Рада залишила чинним рішення Facebook від 7 січня 2021 року про обмеження доступу тодішнього президента Дональда Трампа до розміщення контенту на його сторінці в Facebook і акаунті в Instagram», — йдеться в заяві.

Утім, рішення про безстрокові санкції щодо колишнього американського лідера є «недоречним» і має бути переглянуте протягом шести місяців, постановила незалежна наглядова рада компанії.

Нагадаємо, після того, як Дональда Трампа звинуватили в підбурюванні своїх прихильників до штурму Капітолію у Вашингтоні, його акаунти та сторінки в соцмережах було заблоковано. Трампу обмежили доступ зокрема такі сервіси як Twitter, Facebook і відеоплатформа YouTube.

Twitter заблокував політика на невизначений термін. YouTube натомість заявив, що планує розблокувати його профіль, коли спаде ризик насильства, нагадує інформагенція dpa.

4 травня Трамп запустив свою власну сторінку в блозі, що візуально схожий на Твіттер, але містить тільки повідомлення від Трампа.

Читайте також: Заблокований у соцмережах Трамп запустив свою комунікативну платформу

Схожі новини