Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На французькому аукціоні з'явився незвичайний лот - кров Наполеона

  • 05.05.2021, 20:35
  • 695

5 травня відзначається річниця з дня смерті імператора Наполеона. Володар Європи помер на маленькому острові Святої Єлени, загубленому в Південній Атлантиці, через шість років після поразки в своїй останній битві - Ватерлоо

До річниці підготували аукціон, який проведе французький дім Osenat. На торги виставлять 360 лотів, пов'язаних з імператором. Серед них і тканина з кров'ю великого полководця. Вона дозволить вам стати володарем наполеонівського ДНК.

Тканину використовували під час розтину тіла імператора. Справжність підтверджує свідчення, написане в 1875 році герцогом Бассано, сином міністра закордонних справ Першої імперії Югом-Бернаром Маре. У ньому повідомляється, що Маре отримав тканину від генерала Монтолон, який супроводжував Наполеона у вигнанні на острів Святої Єлени.

Читайте також: На аукціоні у Франції продали знамениту треуголку Наполеона

Передбачається, що за цей лот віддадуть 18 000 євро. Значно дорожче оцінюється розкішне парадне блюдо, виготовлене на Севрський мануфактурі. Його оцінюють у 200 000 євро. Серед інших наполеонівських речей — панчохи, сорочки, годинник, прикрашені вензелем Наполеона.

На продаж виставлені меблі з особистих кімнат, похідний срібний посуд, монети, листи діячів наполеонівської епохи. Придбати можна і найпопулярніші сувеніри початку XIX століття — скульптурки Наполеона на постаменті.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень