Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Скандал довкола львівської "Реберні": ресторатори відповіли на закиди одеситів

  • 05.05.2021, 15:55
  • 1 601

Львівській «Реберні» в Одесі оголосили бойкот через провокаційні малюнки. Власники ресторану спробували втишити скандал

Один із рестораторів, зокрема, зауважив, що ці картини були зроблені не для того, аби когось образити.

«Кожна наша #Реберня — це сучасний ресторан, який також є галереєю. І тут українські художники мають змогу виставляти свої роботи, зокрема на гострі теми. Актуальне мистецтво ніколи не буває зручним і не потребує до себе однозначного позитивного ставлення.

Ми змінили частину експозиції, оскільки деякі роботи викликали обурення одеситів. Але на цьому місці з`являться інші твори, бо наші простори покликані об`єднувати і творити позитивні емоції".

Дискусія розгорілася у групі на майже 150 тисяч учасників «Одесса и всё что её касается — Лучший город на земле. Odessa». Тут розмістили фотографії із закладу «Реберня», який у квітні відкрився в центрі міста. Його власниками є львів’яни.

«Катерина — засновниця нашого міста, робити малюнки, де її відправляють в Ростов — некоректно. Дюк був зовсім не останньою людиною в місті, який дуже багато зробив для розвитку Одеси — зображений з валізою і написом «понаїхали». Дюк сюди не «понаїхали» на відміну від реберні. Це людина, чию пам’ять поважають в нашому місті…

Подобається реберні чи ні, але місто від дня свого заснування було і є російськомовним", — пише один з користувачів.

Варто зауважити, що більшість коментаторів підтримують позицію автора і закликають до бойкоту «Реберні».

Схожі новини