Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В одіозного Портнова можуть забрати адвокатське посвідчення

Права рука Януковича погрожував прокуророві, принижував його 

Брехнею світ пройдеш, а назад не повернешся. У правдивості цієї народної мудрості має змогу переконатися «всесильний адвокат» Андрій Портнов, один з керівників Адміністрації президента (за правління Віктора Януковича), один з авторів сумнозвісних «диктаторських законів 16 січня». Верховний суд відкрив провадження проти нього за скаргою представника Генпрокуратури Олександра Божка, якого Портнов, грубо порушуючи адвокатську етику, через його професійну діяльність принижував. Більше того, якому цей ексчиновник погрожував фізичною розправою…

На початку 2019 року прокурор Божко розслідував справи про ймовірне незаконне збагачення Портнова, його зловживання повноваженнями, привласнення майна. У відповідь колишній «провідний юрист Януковича» надсилав телефонні погрози прокурору, тим самим намагаючись залякати його, схилити до закриття кримінальних справ. В якій манері спілкувався Портнов, можна переконатися із копії цього листування. Адвокат Портнов називав представника ГПУ «животным», погрожував «ви…ати у тупий собачий рот». Олександр Божко погроз не злякався, зафіксував ці погрози і почав боротьбу за професійну і власну честь та гідність.

Скріншот листування Андрія Портнова із прокурором Олександром Божком.
Скріншот листування Андрія Портнова із прокурором Олександром Божком.

Однак підтримки від керівництва Генпрокуратури (тоді нею вже керували «свою люди» від Зеленського) не отримав. Не заступилася за Божка ні у Державному бюро розслідувань, ні судах, ні у кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури, куди звертався за допомогою. Про кожну їхню відмову Портнов з тріумфом повідомляв у соцмережах як про власну перемогу. І ще більше принижував Олександра Божка.

А він не зламався. І ось тепер, завдяки Верховному суду, за Портнова таки візьмуться. Щонайменше цього «відомого правника» повинні би позбавити адвокатського свідоцтва. А ще — притягнути до кримінальної відповідальності, адже він зазіхав на життя і здоров’я представника державної влади, яка стоїть на сторожі закону.

Схожі новини