Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Охоронці репера Басти напали на українця за фразу про Крим

  • 05.05.2021, 14:15
  • 897

Російському реперу Басті, який виступав в окупованому Криму, в центрі Києва намагалися нагадати, що Крим - це Україна, однак охорона співака агресивно зреагувала на такі слова

Про це в Telegram розповів активіст Сергій Стерненко з посиланням на слова очевидця.

«Охорона росіянина Басти намагалася побити українця, який питав у нього про Крим, а іншу людину змусила видаляти відео інциденту. Вчора Вакуленка помітили в київському ресторані „Мокко“. Після того, як я про це написав, небайдужі громадяни прийшли туди, але отримали лише агресію. Все це зафіксовано на відео. Мені вдалося знайти автора відео, і він на правах анонімності (але за необхідності готовий свідчити в суді) розповів, що сталося», — йдеться в повідомленні.

За словами чоловіка, він встиг на вході перетнутися поглядами з Василем, який був всередині і повідомив йому, що «Василю, хочу нагадати вам, що Крим — Україна! Крим український! Баста виступав в окупованому Криму!».

Читайте також: Український співак засвітився серед прихильників «ДНР»

«На цих словах до дверей підбігла охорона як закладу, так і ще 4−6 спортивних молодиків. Охорона почала зачиняти двері, а молодики випхали мене із закладу, почалася атака на мене. Василь робив нейтральний вигляд. Я пару разів ухильнувся від ударів молодиків і відступив, знімаючи. Водночас ще одна людина (незнайомець, теж патріот, приїхав, як я) знімала мої дії з боку. На відео показано, як я відступаю, а поки мене відтісняв той, що на відео, інші побачили зйомку, пішли до хлопця та, з його слів, змусили видалити відео», — розповів очевидець.

Раніше повідомлялося, що російський репер Баста, який виступав в окупованому Криму, приїхав до Києва.

Нагадаємо, репер Баста (Василь Вакуленко) в 2015 році порушив встановлений порядок перетину державного кордону України під час поїздок до окупованого Криму, де він давав концерти.

Влітку 2017 року Баста планував концерти в Одесі і Києві. Незважаючи на скасування концерту Басти в Одесі, російський виконавець зміг виступити в Києві.

Тоді СБУ заявляла, що планує заборонити реперу в'їзд в Україну — він планував концерт на 1 грудня. У вересні Служба безпеки України дійсно заборонила Василю Вакуленку в'їзд в Україну на три роки.

Схожі новини