Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У мережі показали "плюси" СРСР

  • 04.05.2021, 16:55
  • 1 918

Інтернет-користувачі продемонстрували Зеленському, які "плюси" були у Радянському Союзі

Напередодні президент Володимир Зеленський відзначився скандальною заявою про СРСР, яку він зробив у Польщі на зустрічі з іноземними колегами (польськими, литовськими, латвійськими, естонськими).

«Я сам народився в Радянському Союзі. І хочу вам сказати — там були плюси, були мінуси», — сказав Зеленський.

Фраза викликала реакцію користувачів Facebook.

Історик Володимир В`ятрович, зокрема, написав, що «плюси Радянського Союзу» Зеленський зможе побачити на могилах жертв НКВД, якщо прийде вшанувати їх у Биківні в День пам`яті.

«Теза про виправдання/затінення мільйонів вбивств якимись технологічними чи науковими досягненнями — один із фундаментальних постулатів ворожої пропаганди, яким знецінюється не лише відібране життя і здоров’я жертв, а й всі ми — наші батьки, матері, предки і нащадки».

Сатирик Богдан Процишин зобразив Зеленського у піонерській краватці з трубою.

Користувачка під нікнеймом Баба і кіт оприлюднила шифровку про масові розстріли під час політики «розкуркулення». Фото підписала лаконічно: «Згадуємо плюси СРСР».

Натомість журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва опублікувала низку епохальних світлин «ОПУ на замітку».

«Підібрала кілька „плюсів“ радянського союзу. Володимир Зеленський енжой», — додала вона.

«А я на місці поляків подарувала б Зеленському книжку „Інший світ. Совєтські записки“ поляка Ґустава Герлінґа-Ґрудзінського. Для глибшого ознайомлення з „плюсами і мінусами“ радянської системи так би мовити. Могло б пройняти, до речі. Мені здається, нема страшнішої книжки про ҐУЛАҐ», — написала журналістка Мирослава Барчук.

Схожі новини