Передплата 2024 «Добрий господар»

Дудь оприлюднив вирізаний фрагмент інтерв'ю з Івангаєм про агресію Росії

  • 04.05.2021, 15:35
  • 870

Російський журналіст Юрій Дудь відповів українському блогеру Івану Рудському, відомому під псевдонімом EeOneGuy, на звинувачення в цензурі частин інтерв'ю, в яких згадується війна РФ проти України і злочини радянського режиму

У своєму Telegram-каналі Дудь підкреслив, що блогер звинуватив його у вирізанні фрагментів про Україну через півтора місяця після публікації інтерв'ю. Журналіст пояснив, що не додав фрагмент до інтерв'ю через особливості монтажу.

За його словами, в день виходу інтерв'ю він відіслав його на узгодження Рудському, на що той відповів: «Дуже круто, дякую».

«Але ок, цілком допускаю, що він це написав, ще не подивившись випуск», — написав журналіст.

По-друге, зазначив він, «зазвичай, на монтажі викидається все нецікаве».

«Коли ми зараз спілкуємося з людьми, наша головна мета — дослідити героя. Водночас нам важливо не змучити глядача, тому у нас є монтаж — і з 4, 5, 6, 7, 10 годин запису до глядача добирається сильно менше. На монтажі викидається все нецікаве, іноді — те, що могло би бути цікавим, але висловлено настільки недоладно, що це дуже складно і зрозуміти, і просто слухати», — написав Дудь.

«Такий монтаж нам здається повагою і щодо глядача, і щодо героя», — зазначив він.

Юрій Дудь також додав 12-хвилинний фрагмент відео, де, як він запевняє, немає монтажу.

У ньому Івангай розповів про своє ставлення до подій 2014 року в Україні, окупації Росією Криму і російської агресії проти України. Він зізнався, що як підліток дуже переживав ці події і вважає російську агресію проти України несправедливою.

«Є великий історичний підтекст. Весь час щось відбувалося, усілякі українсько-російські терки», — сказав блогер, згадавши Голодомор, злочини сталінізму та «трійки» НКВД.

«Зараз я досі бачу: війна. Є терки України й Росії. І ця війна якась нечесна. Ну Путін же не визнає, що це відбувається. І це мені найбільше не подобається. І реально хочеться показати, на що здатна Україна на світовій арені. І це все штучно. Очевидно, що ми „шаримо“, ми такі талановиті, нічим не поступаємося іншим народам, а нам заважають. Та ще й хто. Старший брат, виходить? Чи, імовірно, молодший брат, невеликий такий, дитинка. Ось це відчувається. І це нечесно», — висловився Рудський.

Дудь зауважив, що некоректно «пред'являти сьогоднішній російській владі за Голодомор і НКВД-шні „трійки“, від яких ми постраждали загалом так само, як і Україна», на що блогер відповів: «Ну і від Путіна зараз так само страждаєте».

На питання про життя в Росії і роботу в російськомовному сегменті YouTube Івангай відповів: «Я завжди був радий аргументувати, чому Росія дійсно хороша країна [для життя]». Він сказав, що розмежовує «розважальний контент» та політику.

Заразом, за словами блогера, його переслідували у Росії через різні висловлення про Україну.

Нагадаємо, напередодні Рудський заявив, що Дудь вирізав фрагмент його інтерв'ю, в якому йшлося про війну РФ проти України, а також злочини радянського режиму, зазначивши, що він зробив це через цензуру в РФ.

Інтерв'ю Івангая з російським журналістом було опубліковане більше місяця тому, 18 березня.

Іван Рудський — блогер родом з Дніпропетровської області, який прославився під ніком EeOneGuy в YouTube. Свої ролики він випускає російською мовою. Наразі на його каналі 17 мільйонів підписників.

Після закінчення школи він переїхав до Росії. З 2020 року Іван Рудський опублікував в Instagram фотографії з України й в одному з дописів повідомив, що «почав більше цінувати батьківщину».

Схожі новини