Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кадрові зміни в "Нафтогазі": питання порушать в ході зустрічі Блінкена із Зеленським

  • 03.05.2021, 20:24
  • 626

"Ми обов'язково підкреслимо заклик поважати прозору практику корпоративного управління"

Питання змін в управлінні НАК «Нафтогаз України» буде піднято американською стороною в ході зустрічі держсекретаря США Ентоні Блінкена і президента України Володимира Зеленського.

Про це на брифінгу у Вашингтоні повідомив виконуючий обов'язки помічника держсекретаря з європейських та євразійських справ Філіп Рікер, передає LB.

Раніше стурбованість з приводу рішення Кабміну замінити керівництво «Нафтогазу» без участі наглядової ради компанії висловив речник Держдепу Нед Прайс.

«Я думаю, що інші члени міжнародного співтовариства, інші друзі України по всій Європі, в тому числі Міжнародний валютний фонд, також висловили занепокоєння з приводу деяких з цих кроків. Очевидно, що це буде в нашому порядку денному, коли ми зустрінемося з президентом Зеленським та іншими офіційними особами», — зазначив Рікер.

Він кілька разів під час брифінгу повертався до енергетичної теми, говорячи про Україну і застосував визначення «маніпулювання», говорячи про рішення Кабміну від 28 квітня про звільнення наглядової ради НАК і заміну глави компанії.

«Ми обов'язково, як я сказав раніше, підкреслимо заклик до українського керівництва поважати прозору практику корпоративного управління з точки зору управління, особливо щодо державних підприємств. І це, звичайно, відноситься і до енергетичного сектору», — сказав Рікер.

Державний секретар США Блінкен приїде в Україну 5 травня.

Схожі новини