Передплата 2024 «Добрий господар»

5 причин їсти часник щодня

  • 03.05.2021, 19:45
  • 42K

Чимало людей полюбляють часник, адже це не тільки смачне доповнення практично до будь-якої страви, а й користь для здоров'я

Про це пише Tipps Und Tricks.

1. Здорові зуби

Дослідження довели, що часник — це альтернатива для лікування запалених ясен. Крім того, часник має природні антибактеріальні, противірусні та протигрибкові властивості, як і всі крихітні організми, що мешкають в роті і потенційно впливають на здоров'я.

2. Ліки від старіння

Часник також ефективний проти «окисного стресу» і, отже, проти процесу старіння. Простіше кажучи, ми старіємо, бо наші тіла перетворюють їжу і кисень в енергію. Однак іноді вони проявляють до цього дуже великий ентузіазм і в процесі руйнують інші клітини. Це робить шкіру в'ялою і сповільнює мозок. Це наслідки «окисного стресу».

У цих випадках корисним доповненням до раціону може стати часник. Ароматна трава збільшує вироблення в крові речовин, які протидіють надмірному окисленню клітин. Ці речовини відомі також як антиоксиданти. Отже, часник допомагає уповільнити фізичні ознаки старіння!

3. Часник додає привабливості

Звичайно, всі ми знаємо, як часник впливає на наше дихання. Але чи знаєте ви, що запах вашого тіла також залежить від часнику? Дослідження, зроблене в 2016 році, довело, що вплив часнику на запах тіла переважно позитивний. Учасники тесту на запах описали запахи людей, які їли часник, як «менш інтенсивні» і «більш привабливі». Це може бути пов'язано з антимікробними властивостями часнику, адже часник зменшує кількість бактерій, що викликають неприємний запах поту!

4. Свіжий часник корисний для імунної системи

Наші бабусі і навіть їх бабусі вже знали, що часник корисний. Протягом століть ця рослина була відомою через свою ефективність проти бактерій, вірусів і грибків. Однак, якщо ви хочете зміцнити свою імунну систему, ви повинні їсти часник сирим: корисна речовина аліцин вивільняється, коли часник розрізають або подрібнюють. Ця речовина має масу переваг для здоров'я, але як тільки часник нагрівається, велика частина аліцину втрачається.

5. Часник допомагає від високого кров'яного тиску

Ми всі знаємо про небезпеки високого кров'яного тиску, а також дізнаємося все більше і більше про роль холестерину в цих процесах. Ось чому в наші дні досить часто можна почути про продукти, які повинні знижувати рівень холестерину. Часник також є одним з таких продуктів. Кілька досліджень довели, що щоденне вживання часнику може знизити рівень холестерину в довгостроковій перспективі, але, звичайно, ви завжди повинні звертатися за порадою до фахівця, якщо у вас серцево-судинні захворювання або високий рівень холестерину.

Читайте також: Як захиститися від діабету: неочікувана порада медиків

Схожі новини