Передплата 2024 ВЗ

Як безпечно відсвяткувати Великдень: поради від МОЗ

  • 02.05.2021, 14:30
  • 583

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов порадив людям похилого віку не ходити в церкву у Великдень. Нехай це замість них зроблять молоді

Про це Максим Степанов написав у Facebook.

«Давайте зробимо все, щоб захистити себе і близьких у цей день. Попросіть ваших родичів похилого віку залишитися вдома — сходіть у церкву за них і принесіть їм додому вже освячену пасочку і ковбаску. Це така дрібниця для вас, але вона може врятувати комусь життя. Уникайте скупчень людей, не поспішайте на зустрічі з друзями, проведіть цей день у вузькому колі найрідніших», — йдеться у дописі міністра.

Степанов також побажав українцям смачної паски і нагадав, що уряд не запровадив додаткових обмежень на це свято, аби громадяни комфортно відсвяткували цей день, тому він попросив і населення поставитись до ситуації відповідально.

«Ми не вводили додаткових заборон, бо завдяки нашим спільним зусиллям епідемія пішла на спад. Але дуже розраховуємо на свідомість кожного з вас. Попереду у нас буде ще багато свят. А сьогодні — прошу святкувати стримано, із дотриманням рекомендацій наших епідеміологів, залишивши обійми і поцілунки на більш безпечний період», — наголосив він.

Читайте також: Світле Христове Воскресіння доводиться відзначати у надзвичайних умовах

Схожі новини