Передплата 2024 «Добрий господар»

"Велика сімка" може обговорити новий механізм протидії пропаганді РФ та Китаю

  • 02.05.2021, 17:40
  • 604

Велика Британія пропонує країнам G7 створи спільний "механізмом швидкого спростування" російської або китайської дезінформації

Як повідомляє «Європейська правда», про це в інтерв'ю агентству Reuters заявив міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб.

«Коли ми бачимо, як там (в якійсь із західних країн) публікують цю брехню, пропаганду чи фейкові новини, ми можемо не просто залишатися осторонь, але мусимо зібратися разом, щоб підготувати спростування та, чесно кажучи, надати правду для мешканців як цієї країни, а також для Росії чи Китаю та для всього світу «, — стверджує Рааб.

За його словами, Росія та Китай намагаються посіяти недовіру на Заході через поширення дезінформації про вибори, або про вакцини проти COVID-19.

Велика Британія визначила Росію найбільшою загрозою її безпеці, також розглядаючи Китай як найбільший довгостроковий виклик у військовому, економічному та технологічному плані.

Відповідаючи на запитання про занепокоєння, Рааб сказав: «Найважливіше для нас те, що ми розширюємо міжнародне коло країн-однодумців, які виступають за відкрите суспільство, права людини і демократію, які стоять за відкриту торгівлю».

За його словами, багато з тих союзників хотіли би «дізнатися, як почалася ця пандемія».

Читайте також: У Росії створили цілу групу, аби зірвати саміт «Кримської платформи»

Схожі новини