Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Санкції РФ "неприйнятні та безпідставні", - представник Єврокомісії

  • 02.05.2021, 12:30
  • 616

Рішення РФ запровадити санкції проти топ-посадовців Європейського союзу є доказом того, що в РФ продовжує дотримуватися шляху конфронтації

Про це йдеться у Декларації Високого представника з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепа Борреля, оприлюдненій на сайті Єврокомісії, повідомляє Європейська правда.

«Це рішення, яке безпосередньо спрямоване на Європейський Союз та його держави-члени, є неприйнятним, позбавленим будь-якого юридичного обґрунтування та безпідставним. Це свідчить про те, що Російська Федерація досі обирає шлях конфронтації замість того, щоб намагатись змінити негативну траєкторію відносин між ЄС та Росією», — говориться у заяві.

Нагадаємо, 30 квітня оголосило у п’ятницю персонами нон грата європейських посадовців, серед яких — віцепрезидентка Європейської комісії Вера Юрова та глава Європарламенту Давід Сассолі.

Також у «чорний список» РФ потрапили: Іварс Аболіньш, голова Національної ради Латвії з електронних ЗМІ; Маріс Балтіньш, директор Центру державної мови Латвії; Жак Мер, член французької делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи; Йорг Раупах, керівник прокуратури Берліна; Оса Скотт, голова Лабораторії хімічної, біологічної, радіаційної та ядерної безпеки Дослідницького інституту тотальної оборони Швеції; Ільмар Томуск, глава Мовного департаменту Естонії.

Читайте також: Київ має відреагувати на путінський крок проти ЄС, — Порошенко

Схожі новини