Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дивовижне відкриття: гриби можуть вберегти від раку

  • 02.05.2021, 20:30
  • 6 675

Згідно з новим дослідженням, яке опубліковане в журналі Advances in Nutrition, гриби знижуть ризик розвитку онозахворювань

Гриби багаті вітамінами, живильними речовинами і антиоксидантами. Висновки команди показують, що ці суперпродукти також можуть захистити від раку. Хоча шиітаке, глива, майтаке і королівська глива містять більшу кількість амінокислоти ерготионеїн, ніж білі і Портабелло, люди, які додавали в свій щоденний раціон будь-які різновиди грибів, мали більш низький ризик розвитку раку.

Згідно з результатами дослідження, люди, які їли 18 грамів грибів в день, мали на 45% менший ризик розвитку раку в порівнянні з тими, хто не їв гриби.

«Гриби є основним харчовим джерелом ерготионеїн, який є унікальним і потужним антиоксидантом і захисником клітин», — сказав Джибріл М. Ба, аспірант епідеміології Медичного коледжу Пенсільванії.

«Поповнення запасів антиоксидантів в організмі може допомогти захистити від окисного стресу і знизити ризик раку».

Коли були вивчені конкретні види раку, дослідники відзначили зв'язок з раком грудей, оскільки люди, які регулярно їли гриби, мали значно нижчий ризик раку грудей.

Ба пояснив, що це могло бути пов'язано з тим, що більшість досліджень не включали інші форми раку. В майбутньому це дослідження може бути корисним для подальшого вивчення захисних ефектів, які мають гриби, і для створення більш здорових дієт, що запобігають раку.

Читайте також: Вчені розповіли про небезпеку гарячого чаю

Схожі новини