Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ТОП-10 продуктів для збереження молодості

  • 01.05.2021, 20:35
  • 2 195

Природний процес старіння можна сповільнити завдяки правильному раціону

Про це розповідають експерти турецької газети Milliyet. Вони назвали десять продуктів, що «кидають виклик часу».

  1. Волоський горіх. Вміст в ньому Омега-3 вкрай високий. Всього чверть склянки горіхів забезпечить добову норму цих незамінних жирних кислот, необхідних для регулювання рівня холестерину. Поліненасичені жири зменшують запальні процеси в мозку, стимулюючи когнітивну діяльність, та допомагають боротися з віковими проблемами, захищаючи природний ліпідний бар'єр шкіри.
  2. Лосось. Його протизапальні властивості та високий вміст білка допомагають захистити шкіру від різних ознак старіння. Окрім цього, лосось багатий антивіковими поживними речовинами, зокрема вітамінами D і E.
  3. Оливкова олія містить вітамін А, який захищає від появи зморшок, і вітамін Е, що сприяє відновленню і регенерації шкірних покривів. Мононенасичені жирні кислоти оливкової олії допомагають зменшити рівень холестерину і контролювати рівень цукру в крові.
  4. Багато антиоксидантів міститься у чорниці. Вони допомагають відновлювати вікові окислювальні пошкодження, викликані вільними радикалами, які часто є причиною передчасного старіння.
  5. Основним джерелом лютеїну і зеаксантину є шпинат. Ці два антиоксиданти покращують пам`ять та пришвидшують регенерацію кісток.
  6. Для збереження молодості вчені радять випивати одну-дві чашки зеленого чаю. Він нормалізує артеріальний тиск, зміцнює стінки судин та капілярів і навіть усуває наліт на зубах.
  7. Варто також додати в раціон помірну кількість шоколаду з вмістом какао не менше за 70 відсотків. Цей смаколик здатний не лише запобігти інфаркту, а й допомогти скинути зайві кілограми.
  8. Також вчені радять щотижня їсти броколі, що містять просто «приголомшливу кількість поживних речовин».
  9. У боротьбі зі старінням допомагають помідори. У їхньому складі є лікопін, що має цілий спектр антивікових властивостей.
  10. Завершує список червоний солодкий перець, який, крім високого вмісту вітаміну С, є джерелом потужних антиоксидантів — каротиноїдів.

Схожі новини