ТОП-10 продуктів для збереження молодості
- 01.05.2021, 20:35
- 2 195
Природний процес старіння можна сповільнити завдяки правильному раціону
Про це розповідають експерти турецької газети Milliyet. Вони назвали десять продуктів, що «кидають виклик часу».
- Волоський горіх. Вміст в ньому Омега-3 вкрай високий. Всього чверть склянки горіхів забезпечить добову норму цих незамінних жирних кислот, необхідних для регулювання рівня холестерину. Поліненасичені жири зменшують запальні процеси в мозку, стимулюючи когнітивну діяльність, та допомагають боротися з віковими проблемами, захищаючи природний ліпідний бар'єр шкіри.
- Лосось. Його протизапальні властивості та високий вміст білка допомагають захистити шкіру від різних ознак старіння. Окрім цього, лосось багатий антивіковими поживними речовинами, зокрема вітамінами D і E.
- Оливкова олія містить вітамін А, який захищає від появи зморшок, і вітамін Е, що сприяє відновленню і регенерації шкірних покривів. Мононенасичені жирні кислоти оливкової олії допомагають зменшити рівень холестерину і контролювати рівень цукру в крові.
- Багато антиоксидантів міститься у чорниці. Вони допомагають відновлювати вікові окислювальні пошкодження, викликані вільними радикалами, які часто є причиною передчасного старіння.
- Основним джерелом лютеїну і зеаксантину є шпинат. Ці два антиоксиданти покращують пам`ять та пришвидшують регенерацію кісток.
- Для збереження молодості вчені радять випивати одну-дві чашки зеленого чаю. Він нормалізує артеріальний тиск, зміцнює стінки судин та капілярів і навіть усуває наліт на зубах.
- Варто також додати в раціон помірну кількість шоколаду з вмістом какао не менше за 70 відсотків. Цей смаколик здатний не лише запобігти інфаркту, а й допомогти скинути зайві кілограми.
- Також вчені радять щотижня їсти броколі, що містять просто «приголомшливу кількість поживних речовин».
- У боротьбі зі старінням допомагають помідори. У їхньому складі є лікопін, що має цілий спектр антивікових властивостей.
- Завершує список червоний солодкий перець, який, крім високого вмісту вітаміну С, є джерелом потужних антиоксидантів — каротиноїдів.