Передплата 2024 «Добрий господар»

В Австралії вирішили ув'язнювати приїжджих з Індії

  • 01.05.2021, 13:55
  • 541

Австралійська влада готова вжити жорстких заходів, аби запобігти поширенню "індійського" штаму коронавірусу. Після припинення прямих рейсів з аеропортів Індії, уряд країни вирішив переслідувати тих, хто намагається в'їхати звідти манівцями

Про це повідомляють Деталі. Безпрецедентно сувору постанову було ухвалено після того, як в минулий четвер двоє австралійських гравців в крикет, попри заборони, прибули з Індії, зробивши пересадку в Катарі.

Коли ця інформація потрапила у ЗМІ, міністр охорони здоров'я Австралії Грег Хант оголосив про посилення прикордонного контролю. Хант пригрозив також, що той, хто спробує в'їхати в країну з Індії манівцями, отримає штраф у розмірі 66 600 австралійських доларів або буде засуджений до 5-ти років тюремного ув'язнення. А може отримати і в'язницю, і штраф.

«Таке рішення уряд ухвалив із важким серцем, але набагато важливіше врятувати життя нашим громадянам і вберегти від перевантаження нашу систему охорони здоров'я», — заявив міністр.

Читайте також: Австралія ввела нові антиросійські санкції через Крим

Рішення міністра є повністю законними, оскільки уряд Австралії має на період кризи, яка викликана епідемією, надзвичайні повноваження. Влада може вимагати особисті дані та усю інформацію про стан здоров'я громадянина. Також вона здатна відправити будь-яку людину в карантин.

Нагадаємо, заборона польотів з Індії до Австралії діє до середини березня. Наразі в Індії, де добова кількість заражень станом на 1 травня перевищила 400 000, перебувають близько 9000 громадян Австралії.

Схожі новини