Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ситуація стрімко погіршується: Індія знову побила рекорд за кількістю хворих на COVID-19

  • 01.05.2021, 12:35
  • 706

Протягом минулої доби в Індії діагностували рекорду кількість нових випадків зараження COVID - 401 993

Про це повідомляє видання The Times of India з посиланням на уряд країни.

У країні вже десяту добу поспіль щоденний приріст перевищує 300 тисяч. Крім того, зросла і смертність від ускладнень COVID-19. Лише за останні 24 години зафіксовано 3 523 смертельні випадки.

Слід зауважити, що від вересня 2020 року до лютого 2021-го темпи поширення епідемії в Індії сповільнювалися. Приріст впав до мінімального рівня — дев'яти тисяч. Однак від кінця лютого почалося стрімке зростання захворюваності. Прем'єр країни Нарендру Моді заявив про «коронавірусний шторм» в Індії.

Читайте також: Індія у ковідному вогні

До слова, наразі Індія перебуває на другому місці в світі за кількістю виявлених випадків COVID-19: виявлено майже 19 млн. хворих. Країна поступається тільки США, де зафіксовано понад 33 млн. інфікованих.

Як повідомлялося, спалах другої хвилі коронавірусу в Індії вже називають найстрашнішим у світі. Понад 350 тисяч нових випадків на добу і щодня — новий рекорд. Так званий «індійський штам» вірусу з подвійною мутацією виявився набагато заразнішим за попередні, однак ВООЗ поки що не робила щодо нього офіційних висновків, досліджуючи ситуацію.

Схожі новини