Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Марш до річниці СС "Галичина": на учасника акції склали протокол

  • 01.05.2021, 11:15
  • 655

Київські поліцейські склали адмінпротокол відносно чоловіка, який використав нацистське вітання. Для ухвалення рішення адміністративні матеріали будуть направлені до суду

Йдеться про жителя Київської області, 1985 року народження, передає Еспресо.TV.

Його особу було встановлено після завершення акції 28 квітня «під час моніторингу мережі Інтернет».

«На чоловіка складено адміністративний протокол за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Чоловік в присутності понятих від підпису протоколу про адміністративне правопорушення відмовився», — повідомив сьогодні, 1 травня 2021 року, відділ комунікації поліції Києва.

Тож справу передано до суду.

Крім того, слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 436−1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Ізраїль обурений маршем на честь дивізії СС «Галичина»

Нагадаємо, що 28 квітня в столичному середмісті відбувалася влаштована низкою правих політичних сил хода від Арсенальної площі до Майдану Незалежності. Її було присвячено 78-ій річниці створення української добровольчої дивізії Ваффен С С «Галичина».

Народний депутат від «Європейської cолідарності», ексголова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович назвав акцію недоречною.

Офіс президента Володимира Зеленського вимагає притягнути до відповідальності «всіх винних у порушенні закону».

Натомість організатори кажуть, що їхньою метою було не уславлення нацизму та гітлеризму, а вшанування тих українців, які під час Другої світової війни воювали проти Радянського Союзу.

Долучитися до проведення маршу запрошували солісти відомих українських музичних гуртів «Кому Вниз» та «Сокира Перуна» Андрій Середа й Арсеній «Білодуб» Клімачов.

Схожі новини