Передплата 2024 «Добра кухня»

Антоненку можуть виплатити компенсацію за утримання у СІЗО

  • 01.05.2021, 10:15
  • 541

На думку міністра юстиції, суд переконався в тому, що сержант ССО Андрій Антоненко «не становить загрози для суспільства»

Про це йшлося в одному із телеефірів, передає РБК-Україна.

За словами міністра, це нормальна практика, коли людину випускають з-під арешту після тривалого часу перебування, якщо вина не доведена.

«Безумовно, це така практика. Протягом певного часу (півтора року, два року, рік), якщо немає вироку, то людину потрібно випускати. Особливо якщо вона не становить загрозу суспільству. Очевидно суд переконався, що небезпеки немає», — сказав він.

Читайте також: Порошенко зателефонував Антоненкові і домовився про зустріч

Малюська зазначив, що зміна запобіжного не означає, що Антоненко «невинуватий чи справа розвалюється». Він додав, що у разі невинуватості Антоненко зможе отримати компенсацію.

«Є компенсація за необґрунтоване обвинувачення. І за весь час утримання в ізоляторі йому може бути виплачена компенсація за його зверненням. Чим довше тримання — тим більша компенсація», — заявив Малюська.

Нагадаємо, вчора, 30 квітня, суд відпустив фігуранта справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка під домашній арешт.

Схожі новини