Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вчені дізналися, чому люди помирають від COVID-19

  • 30.04.2021, 18:35
  • 767

На відміну від інших коронавірусів, COVID-19 смертельно небезпечний. До летальних наслідків призводять антитіла, які організм починає виробляти у відповідь на інфекцію

Вчені Колумбійського університету, а також хірурги Комплексного онкологічного центру зосередилися на порівнянні легенів людей, які померли від Covid-19, із легенями людей, уражених іншими видами коронавірусу, пише MedicalXpress.

Виявилося, що саме антитіла, які виробляються для захисту від вірусу, можуть призводити до летальних наслідків. Феномен полягає в тому, що антитіла продукуються в такій кількості, що рівень запалення посилюється.

Йдеться про клітинні молекули цитокіни типу IL-1beta, кількість яких під час коронавірусу зростає в сотні разів. Завдяки результатам дослідження створили ліки, які пригнічують дію IL-1beta і зменшують запалення. Низку таких препаратів уже випробовують на пацієнтах із діагнозом COVID-19.

Читайте також: Коронавірус може спровокувати розвиток діабету у здорових людей: дослідження

Нагадаємо, перебіг коронавірусу змінився. Симптоми, які були на початку пандемії 2020 року, спостерігаються дедалі рідше. Зокрема, втрата нюху та смаку майже не трапляється.

Схожі новини