Передплата 2024 ВЗ

Мендель подала заяву на звільнення (оновлено)

  • 30.04.2021, 15:02
  • 1 071

Юлія Мендель піде з посади прессекретаря президента Володимира Зеленського після двох років роботи

Про це 30 квітня повідомили із посиланням на власні джерела в Офісі президента українські ЗМІ, зокрема «Українська правда», «Бабель» та «Громадське».

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі «Бабелю» підтвердив звільнення Мендель з цієї посади. Він уточнив, що наразі вона тимчасово продовжує виконувати обов’язки речниці, поки «завершуються процеси реорганізації комунікаційної роботи ОП».

Після чого, за його словами, вона зосередиться на роботі з іноземними ЗМІ та «буде ефективною» як радник із міжнародних комунікацій.

Зокрема, за даними УП, Юлія Мендель, ймовірно, залишиться у пресслужбі, однак працюватиме на іншій позиції. Відомо, що в неї були напружені відносини з першим заступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком, який ініціював її звільнення, коли ОП очолював ще Андрій Богдан.

Хто саме посяде цю посади наразі невідомо. Зазначимо, що Юлія Мендель працювала речницею президента майже два роки.

Читайте також: Матиме власне телешоу: Юлія Мендель «змінює» професію

Нагадаємо, журналістка Юлія Мендель перемогла у конкурсі на посаду прессекретаря президента Володимира Зеленського ще в червні 2019 року. Раніше працювала на телеканалах ICTV, «Еспресо» та «Інтері», писала для українського Forbes і американського Politico, кілька років співпрацювала з газетою The New York Times.

Схожі новини