Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Слуги" відвідували ресторани під час локдауну: розслідування "Схем"

  • 30.04.2021, 10:35
  • 644

20 квітня, під час режиму посиленого карантину нардепи від "Слуги народу" Андрій Мотовиловець, Анатолій Гунько і Артем Культенко та їхні депутати-"слуги" з Київської обласної ради кілька годин провели у готельно-ресторанному комплексі Koncha Zaspa Park, співвласником якого є депутат-"слуга" з Київської облради Сергій Левченко

Про це повідомляє програма журналістських розслідувань «Схеми».

Крім співвласника комплексу Сергія Левченка журналісти зафіксували присутність на зустрічі депутатів-«слуг» із Київської облради Олексія Мешкова, Андрія Кріпака, Романа Буковського, Дениса Січевого, Ігоря Колтунова, Станіслава Семергея, Станіслава Вихора, Вадима Геращенка та його сина — депутата-«слуги» Бучанської міськради Микити Геращенка.

Також розслідувачі побачили на місці події автомобіль BMW, зареєстрований на депутатку-«слугу» з Київської облради Наталію Гунько.

Співвласник закладу Сергій Левченко у коментарі журналістам заявив, що депутати-«слуги» приїхали до ресторану «працювати».

«У мене комплекс зачинений. Ресторан розташований на терасі, величезні вікна, величезний панорамний вид — видно, що ресторан зачинений. Конференц-зал, у якому розміщується дев'ятеро людей… Приїхало вісім-дев'ять депутатів. Я з ними зустрівся в конференц-залі. Ми з ними переговорили — і буквально за деякий час ці депутати поїхали. Ми ось так зустрічаємося, спілкуємось. А як же нам, не працювати?» — сказав Левченко.

Ініціатором зустрічі назвався очільник київської обласної організації партії «Слуга народу» Андрій Мотовиловець.

«Захід був терміновий, ініціював його я. У нас сталася кризова ситуація в Київській обласній раді. Стояло питання про збір підписів щодо сесії. Політична відповідальність на мені. У зв'язку з тим, що більшість перебували не у Києві і важко було доїхати, бо були затори, було ухвалене рішення, що ми можемо зустрітися в конференц-залі в готелі», — сказав журналістам Мотовиловець.

Заразом Мотовиловець назвав значно більшу кількість людей, ніж його однопартієць Левченко.

«Там було двадцять людей… Двадцять людей плюс народні депутати. Були присутні напої», — сказав Мотовиловець.

Рішення зустрітись у ресторані депутат пояснив відсутністю «іншого коворкінгу».

«Я розумію, що ми на межі закону щодо цієї зустрічі, але, усвідомлюючи всі ризики, мені потрібна була ця зустріч для того, аби ми розпланували майбутню роботу. Є заборона зустрічей в готелях, якщо ти не є його резидентом. Це дійсно порушення. Коли ми всі зібралися в конференц-залі. Але іншого коворкінгу за містом я не знайшов», — сказав Мотовиловець.

Читайте також: Закон не писаний: Тищенко влаштував пишну вечірку у розпал карантину (відео)

Крім того, журналісти «Схем» виявили, що голова бюджетного комітету Верховної Ради нардеп-«слуга» Юрій Арістов у розпал локдауну неодноразово відвідував ресторан Adriatic в урядовому кварталі.

Так, 8 квітня Арістов відвідував ресторан, де перебував із компанією людей, а 12 квітня вийшов із ресторану разом зі співзасновницею низки компаній, що надають послуги житлово-комунального господарства, Євгенією Дубінською.

Водночас під час спілкування із журналістом «Схем» Арістов відмовився визнати, що порушував карантин, заявивши, що нібито заходив поспілкуватися з давнім знайомим.

«У мене колись давно працював кухар, який зараз є власником цього ресторану. Ну, я спілкуюсь на вільні теми — стосовно того бізнесу, яким я займався раніше», — сказав Арістов.

Нардеп заявив, що «має захисні функції», оскільки перехворів. Те саме Арістов сказав про власника закладу, до якого приходив нібито поспілкуватися.

Схожі новини