Передплата 2024 «Добра кухня»

Будьте уважні! Плазуни починають активізуватися

На Львівщині зафіксували перший цьогоріч укус змії

Із настанням тепла у весняну пору активно оживає не лише навколишня флора (дерева, кущі, рослини), а й фауна (тварини, птахи, плазуни та ін.). І далеко не усі милують око та є безпечними для людей. Особливо це стосується плазунів, в яких у квітні-травні відбувається шлюбна пора.

У Львівській області най­частіше такі «пригоди» трапляються у гірських місцевостях, особливо на Ско­лівщині. Там же днями стався і перший у цьому році такий випадок. 28 квітня до реаніма­ційного відділення Сколівської центральної районної лікарні доправили 38-річного мешкан­ця Харкова, якого за кисть пра­вої руки вкусила гадюка. Про це повідомили ГУ ДСНС Львівщини на своїй Facebook-сторінці.

Вирушаючи на природу, треба бути дуже уважним і від­повідальним та не нехтувати заходами безпеки. Адже най­частіше на гадюк можна на­трапити у лісі, кущах та висо­кій траві. Тому, йдучи до лісу, варто взувати високе щільне взуття, котре змія не зможе прокусити, та довгі штани із цупкої тканини. Якщо ви поба­чили змію поруч зі собою, не наближайтесь та не робіть різ­ких рухів, а спокійно відійдіть від неї на відстань до двох метрів. У разі укусу потрібно якнайшвидше звернутися до лікаря.

Схожі новини