Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вітренко замінить Коболєва на посаді голови “Нафтогазу”

  • 28.04.2021, 16:05
  • 589

У середу, 28 квітня, Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про звільнення глави НАК “Нафтогаз” Андрія Коболєва з посади

Уряд України на засіданні в середу, 28 квітня, вирішив звільнити голову правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва і тимчасово — терміном на рік — призначити керівником компанії Юрія Вітренка, який нині виконує обов'язки міністра енергетики, а раніше був виконавчим директором «Нафтогазу», повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» інформоване джерело.

«На рік буде призначено Вітренка. Повноваження наглядової ради теж припинено», — повідомив співрозмовник агентства.

Згідно зі статутом «Нафтогазу», призначення та звільнення з посади голови правління здійснюється відповідно до пропозицій наглядової ради, які подаються на підставі рішень наглядової ради про обрання та припинення повноважень голови правління. За даними агентства «Інтерфакс-Україна», наглядова рада таких кадрових рекомендацій не давала.

Коболєв заявив, що дізнався про своє «звільнення» зі ЗМІ та відповідного заяви не писав.

Напередодні правління «Нафтогазу» презентувало фінпоказники компанії за 2020 рік. Згідно з ними, консолідований чистий збиток групи «Нафтогаз» за 2020 рік становив 19,0 млрд грн порівняно з прибутком 63,29 млрд грн у 2019 році (без урахування компенсації від «Газпрому» 55,7 млрд грн і призупиненої діяльності — 2,6 млрд грн). Таке погіршення показників компанія пояснила впливом низького попиту і цін на газ, а також резервом сумнівних боргів.

«Компанія відштовхнулася від дна і почала генерувати прибуток», — заявив голова правління на презентації результатів. Він зазначив, що за підсумками першого кварталу 2021 року «Нафтогаз» отримає чистий прибуток, однак відмовився його назвати через обмеження, пов'язані з можливим випуском єврооблігацій.

Читайте також: Рада на позачерговому засіданні розгляне призначення Галущенка міністром енергетики

Схожі новини