Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тіла будуть спалювати навіть у парках: в Індії критична епідемситуація

  • 28.04.2021, 12:15
  • 607

Крематорії в столиці Індії Делі будують імпровізовані похоронні вогнища в парках і на автостоянках, бо в місті не вистачає місця для кремації

Про це пише BBC.

У крематорії Сараї Кале Хан побудували не менше 27 нових вогнищ і ще десятки — в прилеглому парку. Чиновники також шукають додатковий простір біля русла міської річки Ямуна.

Крематорій Газіпур в Східному Делі поставив ще 20 вогнищ на автостоянці.

Крім того, відомо, що влада Делі вирубала дерева в міських парках для розпалювання похоронних вогнищ. Родичів померлих також попросили допомогти з кремаціями, складаючи дрова і допомагаючи в інших ритуалах.

Персонал крематоріїв працює цілодобово. Один з офіційних осіб повідомив газеті Indian Express, що кремацію чекають від трьох до чотирьох годин. На спалювання кожного тіла йде до шести годин.

Днями тільки в Делі зафіксували 380 смертей від COVID-19 за добу.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що спалах COVID-19 в Індії був викликаний «ідеальним штормом» масових зібрань, більш заразними штамами і низьким рівнем вакцинації.

Цю інформацію поширила The Guardian з посиланням на офіційного представника ВООЗ Таріка Яшаревича.

Один з варіантів коронавірусу, що циркулює в Індії — B1617 — вважається більш заразним. Однак Яшаревич застеріг від того, щоб вважати мутацію вірусу єдиною причиною хвилі в країні. За його словами, міра, якою мутації відповідальні за зростання кількості заражень, неясна, оскільки є і інші фактори — такі як масові зібрання.

ВООЗ також заявила, що системі охорони здоров'я Індії завдавали непотрібного тиску і люди, які в паніці прямували в лікарні, коли вони могли вилікуватися від COVID-19 удома — адже лише близько 15% пацієнтів з COVID-19 потребують госпіталізації.

Читайте також: В Індії заявили про «коронавірусний шторм» після чергового антирекорду

Схожі новини