Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Епіфаній попросив вірян не ходити у храми на Великдень

  • 27.04.2021, 11:15
  • 686

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній закликав святкувати Великдень вдома й уникати відвідування храмів у цей час

Про це йшлося в ефірі ток-шоу «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Епіфаній наголосив, що всім, хто перебуває в зоні ризику, краще не відвідувати храми на Великдень. Він зауважив, що будуть доступними онлайнові богослужіння.

«Як церква ми закликаємо всіх тих, хто перебуває у зоні ризику, не відвідувати в цей час храми. Ми маємо можливість долучитись до богослужінь онлайн. Як предстоятель Православної церкви України закликаю всіх бути пильними, мудрими, відповідальними в цей особливий час, не наражати на небезпеку інших. Якщо ви не перехворіли, якщо ви в зоні ризику, то краще утриматися і брати участь в онлайнових богослужіннях», — сказав він.

Для тих, хто хоче освятити паски, буде можливість зробити це на вулиці. Богослужіння також відбуватимуться просто неба, де дозволятиме погода.

Читайте також: Буде зрозуміло, де Українська православна церква, а де РПЦ — Епіфаній про візит Вселенського патріарха

«Як і минулого року, церква долучається до освячення пасок і святкових приношень. Нас запрошують на хлібокомбінати, до магазинів. Тому можна буде придбати у будь-якій мережі вже освячені паски і святкові страви», — додав Епіфаній.

Раніше Епіфаній заявив, що, попри карантин, на Великдень усі охочі зможуть відвідати святкові богослужіння.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) не планує вводити додаткові карантинні обмеження на Великдень, але просить організувати безпечне святкування.

Влада Києва ухвалила особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час святкування Вербної неділі та Великодня в умовах епідемії коронавірусу COVID-19.

Схожі новини