Передплата 2024 «Добрий господар»

Послаблення карантину у Львові: медики виступили проти рішення уряду

  • 26.04.2021, 18:50
  • 996

Медики Львова наголошують, що послаблення карантину у Львові наразі передчасне – у лікарнях досі багато критично важких хворих, а реанімації переповнені

Відтак, усіх львів`ян просять дотримуватись заходів безпеки, аби після свят місто знову не повернулось до жорсткого локдауну. Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Як зазначила завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні швидкої медичної допомоги Наталія Матолінець, попри те, що від сьогодні Львівщину офіційно перевели у «жовту» зону, оптимізму це не навіює.

Медик каже, що хоча і є тенденція до загального зниження кількості нових діагностованих випадків коронавірусу, але станом на сьогодні у місті переповнені реанімації, спостерігається негативна тенденція щодо кількості пацієнтів, які поступають у стаціонари у більш складному стані.

«Масова частка 60−70% пацієнтів, які взагалі звертаються в установу, це є або вкрай тяжкий, або критичний перебіг. Станом на сьогодні у лікарні швидкої допомоги у відділенні інтенсивної терапії є 40 пацієнтів, з яких 90% є на штучній вентиляції легень. Нам дуже рано розслаблятись», — наголосила Наталія Матолінець.

Читайте також: Садовий оприлюднив карантинні правила для «жовтої» зони

Тому медики просять містян напередодні і в час Великодніх свят максимально дотримуватись карантину, уникати скупчень людей та носити маски.

«Треба зробити так, щоб після Великодніх свят ми не потрапили в умови жорсткого локдауну, коли нам доведеться боротися за кожне вільне додаткове місце. Будь ласка, будьте пильні, бережіть себе та своїх рідних», — закликає медик.

Нагадаємо, від сьогодні Львівщина офіційно вийшла з «червоної» карантинної зони, в якій перебувала місяць. У Львові, зокрема, дозволили роботу ТРЦ, ресторанів, також від завтра відновлюють пільговий проїзд.

Водночас всі діти повернуться до шкіл після Великодня.

Схожі новини