Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У ЄС назвали умову для в'їзду туристів

  • 26.04.2021, 12:55
  • 730

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС планує дозволити в’їзд вакцинованим від коронавірусу

Про це вона повідомила виданню The New York Times.

Водночас вона не повідомила жодних деталей щодо дат і того, як відновлюватиметься туризм. Але важливою умовою стане те, що вакцина має бути затверджена європейським регулятором.

«Ясно одне: всі 27 держав-членів беззастережно приймуть усіх, хто вакцинований препаратами, схваленими EMA», — заявила вона.

Читайте також: Де українці зможуть відпочити влітку: список країн

Нагадаємо, Україна домовилася з Європейською комісією зробити сумісним український та європейський цифрові сертифікати про імунітет до COVID-19.

З 15 червня в країнах Європейського Союзу будуть діяти санітарні сертифікат, що містять інформацію про щеплення, результати ПЛР-тестів та іншу інформацію для полегшення подорожей під час пандемії коронавірусу.

Перед цим Європейська комісія направила країнам ЄС перший проєкт та основні принципи введення COVID-паспортів. Вони міститимуть інформацію про вакцинацію, одужання або ПЛР-тести.

У ЄС прагнуть якомога швидше їх запровадити, щоб встигнути до початку туристичного літнього сезону. На цьому акцентує увагу низка європейських країн, економіки яких залежать від туризму.

Схожі новини