Передплата 2024 «Добрий господар»

Німеччина має проконтролювати відведення російських військ

  • 24.04.2021, 19:45
  • 627

Посол України в Німеччині Андрій Мельник переконаний, що загроза нападу РФ зберігається

Фото умовне
Фото умовне

Посол України в Німеччині Андрій Мельник закликав Берлін до міжнародного моніторингу відведення російських військ від кордонів України. Про це дипломат написав у Твітері, зазначивши, що відповідний коментар дав газетам із медіа-холдингу Funke Medien.

За його словами, поки що зарано розслаблятись через заяви РФ про відведення військ, оскільки російська важка техніка і досі залишається на позиціях.

Мельник вважає, що повернення російських військ до місць постійної дислокації має відбуватись під міжнародним моніторингом. Дипломат закликав уряд Німеччини домагатися такого моніторингу відведення сил і військової техніки РФ.

«Хоча у Києві зітхнули з полегшенням, втім зарано давати відбій. Путін маскує наміри, важка техніка лишається, загроза нападу зберігається. Закликав Берлін вимагати від РФ міжнародний моніторинг відводу військ», — зазначив Мельник.

За словами дипломата, після завершення раптової «перевірки боєготовності» військ Південного та Західного військових округів З С Росії, що стала приводом для стягування військових і техніки, на позиціях залишаться важкі озброєння, зокрема системи залпового вогню.

«Заява російського міністра оборони Сергія Шойгу про відведення військ від кордону з Україною і з Криму дозволяє трохи зітхнути з полегшенням. Щоправда, ще занадто рано для відбою тривоги. (…) За даними українських спецслужб, повертається тільки військовий персонал, а важкі озброєння, перш за все системи залпового вогню і танки, залишаються. Це означає, що, як і раніше, існує загроза нападу на Україну», — пояснює він.

Посол України наголосив на тому, що Росія відмовилася від нападу лише тимчасово, це вимушений крок, здійснений під тиском західних партнерів Києва, зокрема Німеччини.

Читайте також: У Сербії помер один із загарбників Криму

Схожі новини