Передплата 2024 ВЗ

Росія оголосила п'ятьох польських дипломатів персонами нон ґрата

  • 23.04.2021, 16:55
  • 604

Росія у відповідь на вислання трьох співробітників свого посольства у Варшаві оголосила персонами нон ґрата п’ятьох співробітників посольства Польщі в РФ

Про це повідомили у міністерстві закордонних справ РФ, пише «Європейська правда».

23 квітня посла Польщі Кшиштофа Краєвського викликали до МЗС РФ, де йому висловили протест у зв’язку з рішенням Польщі та повідомили про заходи у відповідь.

«У відповідь на провокаційні дії Польщі щодо вислання російських дипломатів, виходячи з принципу взаємності, міністерство оголосило persona non grata п’ятьох співробітників посольства Республіки Польща у Російській Федерації. Вони мають покинути територію РФ до завершення 15 травня 2021 року», — йдеться у заяві.

У МЗС РФ нарікають, що Польща вислала трьох співробітників посольства Росії «під абсурдним приводом солідарності із США, які голослівно стверджують про причетність РФ до якихось кібератак на території своєї країни», та що це свідчить, ніби Варшава взяла курс на «подальшу деградацію і руйнування» двосторонніх відносин.

«Стараннями польської влади протягом останніх років контакти з Росією були фактично заморожені, розгорнута ганебна війна з радянськими пам’ятниками, здійснюються спроби торпедувати російські енергетичні проєкти, проводиться широкомасштабна антиросійська інформкампанія, фальсифікується історія», — заявляє МЗС РФ.

Читайте також: Чому наші друзі — Литва та Польща, а не Німеччина

Нагадаємо, 16 квітня, ще до початку «дипломатичної війни» між Прагою і Кремлем, Польща оголосила персонами нон ґрата трьох російських дипломатів за «порушення дипломатичного статусу і діяльність на шкоду Польщі».

У Росії наступного дня попередили, що у відповідь вишлють п'ятьох польських дипломатів. У МЗС Польщі відповіли, що готові до заходів у відповідь та чекають офіційного повідомлення про це.

Схожі новини