Передплата 2024 «Добрий господар»

Вірастюка офіційно визнали обраним нардепом

  • 23.04.2021, 08:15
  • 692

Центральна виборча комісія офіційно визнала кандидата від партії "Слуга народу" Василя Вірастюка переможцем на виборах народного депутата на 87 окрузі

Про це повідомляє ЦВК.

Відповідне рішення комісія ухвалила на засіданні. Голова ЦВК Олег Діденко зазначив, що наразі всі судові справи щодо виборів на окрузі завершені, а відповідно можна перейти до встановлення результатів.

До ЦВК від Окружної виборчої комісії надійшов уточнений протокол про підсумки голосування. Згідно з ним Вірастюк отримав 15 536 голосів виборців.

Комісія також отримала звернення від виборців з трьох дільниць округу та від представника кандидата від партії «За майбутнє» Олександра Шевченка щодо дій ОВК. За даними протоколу, Шевченко отримав 15 114 голосів, а кандидат від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський — 14 311 голосів.

Водночас в ЦВК зазначили, що рішення судів вже набрали законної сили, а саме в них оскаржувались дії Окружної виборчої комісії.

Читайте також: На Франківщині завершили підрахунок голосів: Вірастюк «переміг» Шевченка

Нагадаємо, 28 березня в окрузі 87 в Івано-Франківській області відбулися довибори у Верховну Раду.

4 квітня на окрузі № 87 завершився підрахунок голосів за кандидатів у народні депутати, силач і висуванець «Слуги народу» Василь Вірастюк обійшов Олександра Шевченка на 749 голосів: Вірастюк отримав 31,25%, а Шевченко — 29,69% голосів виборців.

Шевченко вирішив захищати свій результат у суді.

5 квітня Центральна виборча комісія прийняла протокол про опрацювання 100% голосів від Окружної виборчої комісії на 87 окрузі та чекала на рішення судів у справах.

9 квітня Івано-Франківський окружний адміністративний суд скасував усі постанови окружної виборчої комісії № 87 щодо визнання недійсними виборів на п’яти дільницях. 15 квітня до ЦВК надійшов від ОВК уточнений протокол результатів голосування.

Схожі новини