Передплата 2024 ВЗ

Після спілкування з тваринами злочинці беруться за розум

Однією з кращих у Великій Британії вважають в’язницю HM Prison Hindlay. Не в останню чергу завдяки тому, що тут облаштували контактний зоопарк, який допомагає наставляти в’язнів на путь істинний

У живому куточку колонії мешкають шиншили, кролики, морські свинки, єно­ти, черепахи, кури, вівці, свинки, кози. Проводячи час в їхньому товаристві, за­суджені отримують стимул до життя на волі, стають більш врівноваженими, у них зникає агресія, з’являється відраза до наркотиків.

Сприяє перевиховній роботі і те, що в’язні разом із тваринами доглядають сад. Інспектори пенітенціарної системи кажуть, що після контакту з братами на­шими меншими засуджені позбуваються стресу, у них з’являється потяг до здоро­вого способу життя.

Показати дружбу засуджених із тва­ринами неможливо — бо у HM Prison Hindley заборонено знимкувати. Тому по­казуємо вам кадр із буднів в’язнів амери­канської колонії Pendleton — приблизно так само розважаються за ґратами і бри­танські порушники закону…

У багатьох українських колоніях також є мінізвіринці — там вирощують для гос­подарських і «виховних» потреб свиней, кіз, кроликів.

Схожі новини