Передплата 2024 ВЗ

«Просити про допомогу - це найвищій рівень довіри та визнання авторитету тих, у кого просите»

Книга письменниці та бізнес-тренера Людмили Калабухи «Коли говорити “ТАК” стала Кращою Книгою України 2020 - за версією Інтернет-голосування національної премії KBU Awards

«Бачу мету — вірю у себе», — цей вислів якнайкраще характеризує Людмилу Калабуху. Здається, для неї немає нічого неможливого. Її завзятості, цілеспрямованості, працездатності і наполегливості треба не заздрити, а вчитися. Саме це вона натхненно і робить: учить людей як стати успішним, а значить щасливим. А ще щораз доводить на власному життєвому прикладі, що її наука працює! Про те, як досягла чергової вершини, а саме у запеклій боротьбі перемогла у конкурсі на найкращу книгу — пані Людмила розповіла кореспонденту «Високого Замку».

— Як ваша книга потрапила на «KBU Awards 2020 — найкращі книги для розвитку бізнесу й особистісного зростання» (організатори — редакція онлайн-медіа MC. today та книжковий інтернет-магазин Kniga.biz.ua)?

— Я доклала для цього багато зусиль. Лукавлять люди, які кажуть, що щось важливе сталося в їхньому житті випадково. Навіть якщо ви просто опинилися у потрібному місці у потрібний час — це далеко не випадковість, а результат багатьох правильних дій. Ось низка кроків, які привели мене на цей книжковий олімп.

На бізнес-форумах, де я часто виступала як бізнес-тренер, краща бізнес-література була представлена на стендах інтернет-книгарні Kniga.biz.ua. І я подумала — а чому мої книги там не продаються?

Моя перша книга «Почніть говорити «НІ» увійшла у Топ-10 Кращих книг України за версією Всеукраїнського рейтингу «Книжка року 2017» і вже 4 роки тримається в топ-продажах всіх інтернет-книгарень України.

І як тільки випустила нову книгу «Коли говорити «ТАК», взяла їх в облогу (сміється — авт.). Писала на всі ресурси і півроку вела переговори. І мені особисто подзвонив засновник один з організаторів книжкової премії «KBU Awards 2020 — найкращі книги для розвитку бізнесу й особистісного зростання» Дмітрій Лаппо та повідомив, що моя книга увійшла у короткий лист, з якого оберуть Кращу Книгу України 2020.

— Як вдалося зібрати стільки читацьких голосів та перемогти з великим відривом?

— Коли я дізналася про інтернет-голосування, воно вже тривало 2 тижні. Вже були лідери, які набрали тисячі голосів. Наздогнати їх здавалося неможливим. Та я ж ніколи не здаюся! Написала список друзів, які могли б мене підтримати, звернулася до героїв моїх книг, виклала пости із закликом підтримати мою книгу «Коли говорити «ТАК» на своїх сторінках у соцмережах. Уявляєте, мені ніхто не тільки не відмовив у підтримці, навпаки, мої читачі та підписники поширювали мої дописи на свої сторінки, голосували родинами. Я була вражена та зворушена.

— Багато хто вважає, що просити про допомогу — це показник слабкості та безпорадності…

— Просити когось про допомогу — це найвищій рівень довіри та визнання авторитету тих, у кого просите. А щодо того, вийде у вас чи ні, дізнаєтеся тільки тоді, коли спробуєте.

— Наскільки чесним був цей конкурс? Було видно неозброєним оком, що один з учасників вдався до накруток голосів. Як тільки ваша книга «Коли говорити «ТАК» за кількістю голосів виривалася вперед, дивовижним чином у нього з’являлося за 5 хвилин на майже 4 тисячі більше.

— Це було справжнє випробування як для мене, так і для організаторів. І вони, зрештою, довели, що в Україні є чесні конкурси, в яких кожний голос перевіряється та анулюються накрутки. Респект організаторам та безмежна вдячність всім, хто за мене вболівав та голосував. Я відчувала таку підтримку та єднання людей! Це наша спільна перемога.

— Це чудово, що вас так підтримати друзі, підписники та читачі. Але якби була погана книга, жодна піар-компанія не допомогла. Як пишуться книги, які стають бестселерами та збирають нагороди?

— На кожному тренінгу та інтерв’ю мене запитували, як реагувати не негатив, що відповідати хейтерам та як зупинити хамство на всіх рівнях у бізнесі й у житті. Де знайти сили подолати кризу та зневіру в собі, у своїй справі, у близьких та далеких, які зрадили. А я слухала і чула людей.

Це ж те, що потрібно кожному з нас! Це і є ключова ідея. Вона об’єднає все, чим можу поділитися і бути максимально корисною.

І не тільки мої поради — підприємця з буремних 90-х років. Це справжні історії людей, які розповідаємо у колі друзів: що нас зачепило, здивувало чи обурило. Над чим самі сміємося та плачемо і на кожній сторінці впізнаємо себе.

Зараз будь-яка людина може стати письменником чи блогером. Зараз показати людям цінність своїх думок, знайти свого читача набагато простіше, ніж будь-коли. У нас є неймовірні ресурси, про які письменники минулого могли тільки мріяти, — це соцмережі. І вони безкоштовні. Є у вас чим поділитися зі світом? Пишіть, розказуйте людям про себе, свою справу, про те, що вас хвилює і уважно відслідковуйте, які теми найбільш цікаві людям — це і буде темою вашої майбутньої книги, яка завоює серця людей. Не соромтесь просити про допомогу та підтримку, подавайтеся на всі можливі конкурси, а, головне, вірте, у свої перемоги.

Довідка «ВЗ»

Людмила Калабуха — львів’янка, письменниця, бізнес-тренерка, Краща Бізнес-Блогерка України 2019, почесна амбасадорка ООН в Україні з розвитку жіночого підприємництва, експертка ЗМІ з питань продажів та переговорів та авторка 2-х національних бестселерів «Почніть говорити «НІ» та «Коли говорити «ТАК».

Дивіться також велике інтерв'ю з Людмилою Калабухою в проєкті «Балючі теми»

Схожі новини