Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ігоря Гладковського оголосили у розшук

  • 22.04.2021, 16:15
  • 691

Національне антикорупційне бюро України оголосило у розшук Ігоря Гладковського ㅡ сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Зокрема, його підозрюють у зловживанні впливом та отриманні 950 тисяч гривень хабаря. Він є одним із восьми підозрюваних у справі щодо «Оптимумспецдеталі»

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Відповідне рішення детектив НАБУ ухвалив 21 квітня. Гладковський-молодший мав час ознайомитися з матеріалами справи до 15 квітня.

Його викликали до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) 16 квітня, щоб він отримав копії обвинувального акту та реєстру матеріалів досудового розслідування, однак Гладковський не заявився. Не прийшов він і 20 та 21 квітня, коли його викликали повторно.

«Слідство має достатні підстави вважати, що підозрюваний переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності», ㅡ кажуть у НАБУ.

Читайте також: Де Гладковський? А він на морі! (фото)

У грудні 2020 року Ігорю Гладковському оголосили підозру у справі про корупційну схему з постачання товарів невідомого походження підприємствам ДК «Укроборонпром» із використанням ТОВ «Оптимумспецдеталь».

Правоохоронці зазначають, що через його дії ТОВ «Оптимумспецдеталь» отримувало переваги під час укладання договорів із підприємствами «Укроборонпрому».

«Через цю схему поставлено товарів на суму близько 165 млн. грн., водночас до бюджету не надійшло понад 49 млн. грн., із яких 25,77 млн. грн. — податок на додану вартість, 23,57 млн. грн. — податок на прибуток», — йдеться у повідомленні.

Гладковський отримував за це 50% від загальної суми прибутку учасників схеми. 950 тисяч грн. він отримав лише за одну угоду. У НАБУ запевняють, що таких угод було більше. Слідство щодо них наразі триває.

Схожі новини