Передплата 2024 «Добра кухня»

Пийте щотижня: простий напій захищає серце під час стресу

  • 22.04.2021, 20:15
  • 28.1K

Регулярне вживання справжнього какао корисне як для малечі, так і для дорослих

Какао здатне захистити серце під час стресових ситуацій. Такий висновок зробили вчені з Університету Бірмінгема, дослідження яких опубліковано в журналі Nutrients.

Фахівці з'ясували, що флаваноїди, які містяться в бобових, позитивно впливають на функції кровоносних судин під час психічної напруги.

«Вживання какао, багатого флаваноїдами, може ефективно зменшувати тимчасові порушення ендотеліальної функції після стресу і поліпшувати кровоток під час епізодів тривожного розладу», — повідомили автори дослідження.

Завдяки високому вмісту калію цей продукт корисно пити при серцевій недостатності. Також у какао є теофілін, який сприяє розширенню кровоносних судин, покращуючи кровообіг і перешкоджаючи появі тромбозу.

Читайте також: Три популярні продукти руйнують мозок

Какао містить й компоненти, які нагадують кофеїн, а тому покращує настрій, підвищує працездатність, допомагає впоратися з депресією і хронічною втомою. Водночас какао має значно менше протипоказань, ніж кава.

Що стосується калорійності продукту, то 100 грамів какао-порошку містить 350 ккал. Напій з какао є досить поживним, тож може стати гарною альтернативою денного перекусу. А вміст жирів і вуглеводів в какао в рази менше, ніж в шоколаді.

Вчені рекомендували додати цей напій в щоденний раціон, нагадавши, що флаваноїди містяться і в інших продуктах: зеленому чаї, малині, вишні, ожині і винограді.

Схожі новини