Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До 300 мільйонів. Комітет Сенату США підтримав збільшення військової допомоги Україні

  • 22.04.2021, 11:35
  • 547

Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США ухвалив законопроєкт «Безпекового партнерства з Україною», що передбачає збільшення військової підтримки України

Про це передає Голос Америки, а також посол України у США Оксана Маркарова.

Голова комітету, сенатор від Демократичної партії Боб Менендес під час представлення законопроєкту назвав ініціативу «своєчасним сигналом» на підтримку України.

Маркарова зазначає, що законопроєкт збільшує щорічну американську військову допомогу Україні до 300 млн. доларів (разом із летальною зброєю). Таку допомогу Україна може отримати з 2022 по 2026 роки.

Також у законопроєкті йдеться про виділення 4 млн. доларів щороку з 2022 до 2026 року на підготовку українських офіцерів у межах Міжнародної програми військової освіти та підготовки.

Законопроєкт ще мають підтримати у двох палатах Конгресу: Сенаті та Палаті представників, а потім його має підписати президент США — лише тоді закон набуде чинності.

Читайте також: США попередили про небезпеку польотів над Україною

У березні США анонсували новий пакет військової допомоги Україні на 125 мільйонів доларів. У його межах США передадуть Україні два малі бойові катери Mark IV. Також українська сторона отримає додаткові контрбатарейні радари, тактичне обладнання та обладнання для медичної допомоги військовим.

Сполучені Штати обіцяють ще 150 мільйонів доларів, якщо Україна досягне достатнього прогресу в ключових оборонних реформах.

У Пентагоні також зазначили, що з 2014 року США виділили Україні понад 2 мільярди доларів військової допомоги. Так, у 2021-му США також передали українському флоту нові швидкісні катери та надувні човни.

Минулого року Штати передали Україні нову партію ракет Javelin, рацій та боєприпасів на понад 60 мільйонів гривень і наметове містечко вартістю 1,5 мільйона доларів.

Схожі новини