Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Жителям Туреччини заборонили виходити з дому на свята

  • 22.04.2021, 11:55
  • 592

У Туреччині на три дні оголосили цілодобову комендантську годину через свята, щоб запобігти поширенню коронавірусу

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

Згідно з наказом Міністерства внутрішніх справ, заборона на вихід з дому триватиме з 7-ї години вечора 22 квітня до 5-ї години ранку 26 квітня і діятиме на всій території країни.

На ці дні випадає, крім вихідних, День національного суверенітету та дітей — державне свято до річниці заснування Великих національних зборів Туреччини 23 квітня 2020 року. У зв’язку з епідемією цього разу масових урочистостей і концертів не буде.

Нагадаємо, ще раніше влада Туреччини через складну ситуацію з коронавірусом посилила обмеження на перші 2 тижні священного мусульманського місяця Рамадан.

Якщо раніше комендантська година починалася у робочі дні з 9 годин вечора, тепер заборона виходу з дому починає діяти о 7-й вечора. Також з 19−00 до 05−00 заборонено пересування між містами, крім випадків крайньої необхідності.

У містах з найгіршою епідемічною ситуацією комендантська година діє протягом вихідних.

Читайте також: Туреччина запроваджує обов'язкові електронні анкети для туристів

Кафе та ресторани продають страви лише з собою, а спортивні заклади, зали весільних церемоній тощо зачинені щонайменш до кінця Рамадану.

Протягом останнього тижня щоденний приріст заражень коронавірусом у Туреччині неодноразово перевищував 60 тисяч випадків. Населення країни — близько 83 млн. осіб.

Схожі новини