Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Протести за Навального: силовики затримали майже 1500 осіб

  • 22.04.2021, 08:35
  • 561

У середу, 21 квітня, прихильники Олексія Навального провели загальноросійську акцію на підтримку опозиційного політика. З 31 березня він тримає голодування в колонії та потребує термінової допомоги лікарів

Як повідомляють правозахисники, ситуація з акцією в різних містах різна. Десь вона тривала відносно мирно, а десь були невиправдано жорсткі затримання (наприклад в Уфі та Воронежі). Наймасовіші та жорсткі затримання тривали в Петербурзі, причому із застосуванням електрошокерів. Зокрема, цей спецзасіб було застосовано до затриманого з аритмією, що загрожувало його здоров'ю.

Також є інші порушення закону — у поліціянтів в центрі Москви приховані номери нагрудних жетонів, в Челябінську протестувальників взагалі затримували люди без розпізнавальних знаків, у Пензі при затриманні силовики не представлялися.

Напередодні соратники Навального оголосили, що акції на підтримку його вимог відбудуться в більшості великих міст Росії, зокрема у Петербурзі і Москві. Акція була призначена на 19:00, однак тривала в різний час в різних часових поясах від Владивостока до європейської частини РФ.

Останні два дні в багатьох містах РФ проходили обшуки і затримання опозиціонерів та журналістів. На 23:38 кількість затриманих досягла 1496.

Читайте також: Навальний може померти у будь-яку мить, — медики

Нагадаємо, Навальний в останні кілька тижнів скаржиться на болі в спині та ногах. З 31 березня він тримає голодування, вимагаючи допустити до нього незалежних лікарів. Його лікарі 15 квітня повідомили про «різко негативну» динаміку аналізів політика, що, на їхню думку, може привести до ниркової недостатності та важких патологій серцево-судинної системи. У ФСВП стверджують, що Навальний перебуває у задовільному стані.

18 квітня опозиціонера перевели з виправної колонії № 2 в Покрові Володимирської області до лікарні для в'язнів на території ІК-3 у Володимирі. Адвокат політика Вадим Кобзєв говорив, що Навальний сидить в окремій камері туберкульозної лікарні. Кобзєв стверджував, що медсестри зробили кілька спроб, щоб поставити йому крапельницю з глюкозою, через що у нього «всі руки покарбовані та в синцях».

Схожі новини