Передплата 2024 «Добра кухня»

Молдова просить Україну дозволити оглянути автомобіль, яким нібито вивезли суддю Чауса, - в.о. прем'єра Чокой

  • 21.04.2021, 18:15
  • 491

Тимчасово виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Республіки Молдова Ауреліу Чокой прокоментував справу про зникнення українського екссудді Миколи Чауса

В інтерв'ю на каналі PRIME він заявив, що влада має намір оглянути автомобіль посольства України, яким Чауса, за припущеннями, вивезли з країни, передає Цензор. НЕТ із посиланням на ru.publika.md.

«МЗСЄІ направило в Київ офіційну ноту з проханням дозволити оглянути транспортний засіб, яким, за припущеннями, Чауса вивезли з території Молдови і пошукати докази, які могли б це підтвердити», — сказав Чокой.

Раніше МВС оголосило про те, що виявило три автомобілі, якими пересувалися ймовірні викрадачі, а також встановило маршрут їх пересування. Одну людину затримали — подробиці про нього не повідомляються. Пізніше з'явилися повідомлення про те, що Чауса вивезли через молдавсько-український кордон автомобілем посольства України, а за кермом перебував військовий аташе дипмісії.

Інформацію про те, що МЗСЄІ зажадало від посла України позбавити аташе недоторканності, саме відомство не підтвердило і не спростувало. Чокой проте повідомив, що до якогось співробітника посольства є питання.

«Але чи є підозрюваний, яким називають співробітника посольства України в Молдові? — Доти, доки це не доведено … — Я сказав „підозрюваний“. Презумпція невинуватості. — Підозрюваний є, і ця підозра має бути доведена. Ми зробили запит на те, щоб із цим співробітником посольства поговорили представники Генпрокуратури. Щоб він дав роз'яснення».

За словами Чоко, українська сторона сприяє молдавській владі: «Давайте разом подивимося, що ж сталося. У мене таке враження, що у Києва теж є питання щодо того, що ж це було».

Додзвонитися до представників Посольства України, щоб дізнатися, чи отримували вони запит МЗСЄІ, не вдалося. Зі свого боку, прессекретар Прокуратури по боротьбі з організованою злочинністю та з особливих справ Еміль Гайтур пообіцяв розкрити подробиці розслідування у справі Чауса пізніше.

Читайте також: Екссуддю Миколу Чауса вивезли в Україну, — МВС Молдови

Схожі новини