Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шахта «Степова» зупинилася, але потім поновила роботу. Наразі…

Залишок зарплатного боргу перед гірниками перевищує 250 мільйонів гривень

Шахтарську галузь далі лихоманить через затримки з виплатою зарплат. Цього тижня на протест виходили гірники шахти «Степова» ДП «Львіввугілля». Як повідомив «ВЗ» голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, у вівторок, 20 квітня, шахта «Степова» припинила роботу.

За словами пана Волинця, напере­додні гірники попереджали, що готові до радикальних дій, якщо з ними не роз­рахуються за зарплатними боргами. За станом на 20 квітня ця заборгованість сягнула критичного розміру — 285 млн грн. Причина — головний споживач ву­гільної продукції ДП «Львіввугілля», ПАТ «Центренерго», торік у грудні не підтвер­див пропозиції шахтарів щодо поста­чання вугільної продукції. Відповідно, за поставлену продукцію споживач не роз­рахувався в повному обсязі.

Того ж 20 квітня, після того, як шах­тарі припинили роботу, їм урешті-решт виплатили мізерний відсоток із забор­гованого. Наразі шахта «Степова» по­вернулася до роботи. Але якщо влада не виконає своїх зобов’язань перед гір­никами, протести поновляться. Як пові­домив Михайло Волинець, шахтарям ДП «Львіввугілля» у вівторок, 20 квітня, пере­раховано 14% зарплати за березень. «На сьогоднішній нараді гірники ДП „Львівву­гілля“ вирішили продовжити видобуток та відвантаження вугілля, залишаючи за собою можливість повернутися до про­тестних дій, якщо з ними не продовжать розрахунок, — повідомив Михайло Воли­нець. — Залишок боргу перевищує 250 млн грн (січень — 73% від зарплати, лю­тий — 53%, березень — 43%)».

Схожі новини